Linnajuhid pakkusid välja esimese mõtte korteriühistute toetamiseks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Männimäe tee 27 maja kinnistul paikneval mänguväljakul mängivad ümbruskonna paneelmajades elavad lapsed. Kui väljapakutud plaan teoks saab, kavatsevad ühistud väljaku arendamiseks linnalt tuge küsida.
Männimäe tee 27 maja kinnistul paikneval mänguväljakul mängivad ümbruskonna paneelmajades elavad lapsed. Kui väljapakutud plaan teoks saab, kavatsevad ühistud väljaku arendamiseks linnalt tuge küsida. Foto: Marko Saarm

Kui raekojas sündinud plaan volikogus heakskiidu saab, tekib Viljandi korteriühistutel järgmisel aastal esimest korda võimalus linnalt rahalist abi küsida. Toetust võib saada näiteks mänguväljaku või parkla rajamiseks.

Korteriühistute õue- ja haljasalade korrastamise toetus oli praeguse võimuliidu töö­plaanis algusest peale, kuid volikokku jõuab see mõte alles nüüd, mil valimisteni on jäänud pisut üle poole aasta.

Raha andmiseks pole võimalust

Abilinnapea Kalvi Märtin tunnistas, et praegu linnaeelarvest korteriühistuid toetada ei saa, sest selleks pole korda kehtestatud ning eraomandi rahaline toetamine võiks lõppeda lausa korruptsioonikuriteo süüdistusega. Nii ongi poliitikute ette jõudnud eelnõu esimene käegakatsutav võimalus, kuidas linn saaks ühistute tegemisi toetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles