Kogukonnakino alustas teist poolaastat

Sakala
Copy
Viljandi kogukonnakino alustas kevadhooaega.
Viljandi kogukonnakino alustas kevadhooaega. Foto: Annika Vihmann

Viljandi kogukonnakino alustas esmaspäeval uut hooaega. Esimesena linastus USA, Itaalia ja Kreeka koostööna valminud dokumentaalfilm "Trühvlikütid". Küünlakuu jooksul tuuakse vaatajateni kolm väärtfilmi.

Teise filmina jõuab tuleval esmaspäeval Viljandisse "Palm Springs", mis seguna ulme ja romantilise komöödia žanrist räägib loo kahest noorest, kes on sattunud ajalõksu ning elavad läbi ühte ja sama päeva ning ühte ja sama pulmapidu, kuhu nad külalistena on sattunud.

Kolmas veebruaris linastuv väärtfilm on Prantsuse kino provokaatori Gaspar Noé käe alt tulnud teos, mis pidi algul olema moebrändi YSL reklaam, kuid kasvas millekski suuremaks ning päädis esilinastusega Cannes’i filmifestivalil. Peategelastena astuvad üles Charlotte Gainsbourg ja Béatrice Dalle.

Kogukonnakino eestvedaja Heldi Ruiso ütles, et nii nagu avahooajalgi, nopib kogukonnakino Viljandisse paremaid palasid möödunud Pimedate Ööde filmifestivalilt ja uutest väärtfilmidest, mis eelmisel poolaastal kogukonnakino programmi ei mahtunud. "Kavatseme alustada ka eriprogrammidega, mis on seotud kunsti, tantsu ja linnaruumiga," ütles Ruiso. Ta lisas, et kogukonnakino saab jätkata teist hooaega vaid tänu headele kultuuri toetajatele ning muidugi tänu sellele, et väärtfilmide nimekiri on pikk.

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme ning kinoklassikat kogu maailmast. Kord kuus kogukonnakino linastusele eelnev kinokool kultuuriajakirjaniku ja filmisõbra Valner Valme juhtimisel alustab uut hooaega märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles