Suure-Jaani kooli õppekohad jätkavad kuueklassilistena (4)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Suure-Jaani kooli Tääksi, Sürgavere ja Vastemõisa õppekohas on viimastel aastatel igaühes olnud stabiilselt paarkümmend last ning 2025. aastani vaatava valla arengukava järgi töötavad need kuue klassiga.
Suure-Jaani kooli Tääksi, Sürgavere ja Vastemõisa õppekohas on viimastel aastatel igaühes olnud stabiilselt paarkümmend last ning 2025. aastani vaatava valla arengukava järgi töötavad need kuue klassiga. Foto: Elmo Riig, Marko Saarm

Eelmise vallavõimu ajal 2018. aastal oli Põhja-Sakala valla haridusreformi arutelude seas plaan Suure-Jaani kooli Sürgavere ja Tääksi õppekoht sulgeda, aga nüüd on otsustatud, et kõik jätkavad kuueklassilistena.

Ettepaneku, mille kohaselt Vastemõisas, Sürgaveres ja Tääksis tagatakse kodulähedane õpe vähemalt põhikooli esimeses ja teises astmes, tegi piirkondliku arengu komisjon volikogu istungil hariduse arengukavasse. Seda ettepanekut toetas ka praegune vallavalitsus ning 28. jaanuaril võttis Põhja-Sakala vallavolikogu otsuse enamushäältega vastu.

Põhja-Sakala vallavanema Jaanus Rahula sõnutsi ei olnud praegusel vallavõimul koolide sulgemise plaani ka varem, aga nüüd sai see arengukavas kindlamalt sõnastatud. Haridusspetsialist Kaie Toobal lisas, et arengukava on tehtud 2020.–2025. aastani ning selles on kogu aeg kirjas olnud, et need õppekohad jätkavad praegusel kujul. Õpilasi on igas tegutsemiskohas viimastel aastatel olnud stabiilselt 20 ümber. Lisaks on igas tegutsemiskohas kooliga samas majas lasteaed ja raamatukogu, Vastemõisas lisaks rahvamaja ja perearst.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles