Pille Lill: kellele on vaja andekaid ja Annetekoda?

Pille Lill
, ooperilaulja
Copy
Pille Lill
Pille Lill Foto: Tairo Lutter / Postimees

«ÜKS ANNETEKODA käib ringi mööda Eestimaad» ning lastelaulu ainetel jätkates: «Ja otsib kohta, kus ta saab.» 13. märtsil Viljandi Sakala keskuses toimuva videovooru registreerumine on avatud veel 17. veebruarini. Kõikidel huvilistel on võimalik saata video, sõltumata oma ande eripärast või iseloomust.

Talendiprogramm Annetekoda on justkui kuulsate Ameerika ja Inglise talendi-show’de väike Maarjamaa analoog. Võib tekkida küsimus, kas meil on sellist üldse vaja, aga põhimõttel pole ju viga. Statuudist saab lugeda, et oma annet esitlema on oodatud kõik Eesti elanikud olenemata rahvusest või vanusest.

Programmi idee autor olen ma ise ning esimene üle-eestiline konkurss leidis aset 2019. aastal. Eelmine jäi viiruse tõttu vahele ja nüüd loodetakse piirangutest hoolimata jälle rahvas kokku saada. Tallinnas see igatahes detsembris õnnestus, sest hajutatust silmas pidav meistriklass Alexelas tõi lubatud arvu osalisi ning videovooru laekus 57 andekat salvestust. Nõmme kultuurimajas asetleidnud eelvooru valiti välja 22 parimat ning sealt edasi finaalipotentsiaaliga 10 üksikisikut ja kollektiivi. Tallinn on teadupärast rahvuste konglomeraat, nii et osalejaid oli paljudest rahvustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles