Kas tasuta ühistransport jääb? Praegu paistab, et jääb

Margus Haav
, reporter
Copy
Praegu saavad kõik sõitjad nulleurose bussipiletiga sõita Viljandimaa ja veel kümne maakonna liinidel.
Praegu saavad kõik sõitjad nulleurose bussipiletiga sõita Viljandimaa ja veel kümne maakonna liinidel. Foto: Marko Saarm

Uue valitsuse koalitsioonilepingus olev punkt, mis peaks andma maakondlikele ühistranspordikeskustele rohkem vabadust liiniveo kvaliteedi ja korralduse üle, on jätnud õhku küsimuse, kas tasuta ühistransporti ähvardab kadumine.

Viljandimaa ühistranspordikeskuse juhataja Kaupo Kase kinnitas vastuseks küsimusele, kui kaua saab Viljandimaa bussiliinidel veel tasuta sõita, et senine süsteem kestab seni, kuni jätkub riigi antavat raha. Praegu kehtivat liiniveo rahastamise süsteemi peab Kase samas üsna segaseks.

Segane seadus

«Praegu pole küsimus selles, kas ühistranspordikeskusel on pädevus otsustada, kas Viljandimaal bussides maksab pilet null eurot või rohkem, vaid probleemiks on ülisegane ühistranspordiseadus,» rääkis Kaupo Kase. «Me ei saa kohapeal otsustada, mida riigi antud toetusega teeme. Pidevalt on vaidlused seaduses kirjas oleva definitsiooni üle, kas bussiliin on maakonnaliin, linnaliin või õpilasliin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles