Helir-Valdor Seeder jätkab aseesimehena

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Helir-Valdor Seeder jätkab riigikogu aseesimehena.
Helir-Valdor Seeder jätkab riigikogu aseesimehena. Foto: Elmo Riig

Riigikogu valis oma esmaspäevasel istungil aseesimehed. Esimeseks aseesimeheks sai reformierakondlane Hanno Pevkur ja teiseks aseesimeheks isamaalane Helir-Valdor Seeder, kes tegi seda tööd ka varem. 

Uued aseesimehed valiti seepärast, et Siim Kallas oli aseesimehe kohalt tagasi astunud. Reformierakonna fraktsiooni esimees Mart Võrklaev esitas aseesimehe kandidaadiks Hanno Pevkuri ja Isamaa fraktsiooni esimees Priit Sibul seadis üles Helir-Valdor Seedri kandidatuuri. Istungi stenogrammi kohaselt ütles Sibul, et Seeder ei soovi talle teadaolevalt erinevalt Siim Kallasest tagasi astuda ning tahab jätkata ka edaspidi.

Esimehest ja kahest aseesimehest koosnev juhatus korraldab riigikogu tööd. Juhatus valitakse riigikogu liikmete hulgast ja tema volitused kestavad ühe aasta. Riigikogu esimees on vabariigi presidendi järel riigis teine isik, kes võib vajaduse korral ajutiselt täita presidendi ametiülesandeid.

Salajasest hääletusest võttis osa 100 Riigikogu liiget. Hanno Pevkuri poolt hääletas neist 60 ja Helir-Valdor Seedri poolt 40. Kehtetuid hääletussedeleid ei olnud. Seega valiti riigikogu esimeseks aseesimeheks Hanno Pevkur ja teiseks aseesimeheks Helir-Valdor Seeder. Riigikogu esimehena jätkab Henn Põlluaas. Juhatuse volitused kestavad ühe aasta ja riigikogu liikmed valivad enda hulgast uue juhatuse igal kevadel. Juhatuse korralised valimised on 18. märtsil.

Lisaks riigikogu aseesimehe tööle on Helir-Valdor Seeder Viljandi linnavolikogu esimees ja erakonna Isamaa juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles