Politsei nädalavahetus ⟩ Õnnetusi põhjustasid libe tee ja tähelepanematus

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Pühapäeval sõitis auto otsa Tallinna tänaval rohelise tulega teed ületavale jalakäijale.
Pühapäeval sõitis auto otsa Tallinna tänaval rohelise tulega teed ületavale jalakäijale. Foto: Marko Saarm

Möödunud nädalavahetusel laekus Viljandimaal politseile 54 väljakutset, millest märkimisväärne osa oli seotud liiklusteadetega.

Politsei sõnul olid just libe tee ja tähelepanematus märksõnad, mis kergemate plekimõlkimisteni viisid. Paraku juthus ka üks raskem liiklusõnnetus, kus sõidukilt sai löögi rohelise fooritulega teed ületav jalakäija. See juhtus pühapäeval kell 14.13 Viljandis Tallinna tänav 31 maja juures. 30-aastane naine sõitis autoga Audi Q7 punase märgutule ajal vöötrajale, andmata teed rohelise fooritulega teed ületavale 35-aastasele naisele. Politsei pressiesindaja Kerly Virgi sõnul asus jalakäija teed ületama praeguse info järgi rohelise tulega, kui talle sõitis otsa sõiduauto. "Audi juht ütles, et ta ei olnud teed ületavat jalakäijat märganud. Politsei selgitas, et juht oli kaine ja juhtimisõigusega. Kõik täpsem selgitatakse menetluses," ütles Virk. 

Jalakäija viidi sündmuskohalt haiglasse, kuid pärast traumapunktis esmaabi andist lubati ta kodusele ravile. 

Lähisuhtevägivalla teadetele reageeris patrull kaheksal korral ning kainenema toimetati kuus alkoholijoobes isikut. Tegemist tuli ka pidutsevate noortega, kellest 10 anti vanematele üle alkoholi tarvitanuna. 155 korral tehti sõidukijuhtide alkokontrolle, mille käigus avastati kaks alkoholi tarvitanud roolikeerajat.

Politsei toonitab, et ees ootab krõbedate külmakraadidega nädal ja palub inimestel olla hoolivad nii oma lähedaste kui lemmikloomade suhtes. Ahju küttes on ülioluline veenduda, et suitsu- ja vinguandur oleks töökorras. "Kindlasti helistage ka oma eakatele sugulastele, et uurida, kuidas nad saavad pakasega toa soojaks ning hädavajalikud ostud kauplusest kätte," kirjutab Viljandi politseijaoskond oma Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles