Mittetulundusühingud kaotasid peaaegu Joala samba jagu toetusi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi raekojas langetatud otsuse kohaselt saavad mittetulundusühingud eelmise aastaga võrreldes vähem toetust. Samas pole praegu teada, kui palju tänavu üldse projektide tarbeks rahaküsijaid tuleb. Fotol on toodud toetusteks eraldatud summad kahel aastal.
Viljandi raekojas langetatud otsuse kohaselt saavad mittetulundusühingud eelmise aastaga võrreldes vähem toetust. Samas pole praegu teada, kui palju tänavu üldse projektide tarbeks rahaküsijaid tuleb. Fotol on toodud toetusteks eraldatud summad kahel aastal. Foto: Marko Saarm

Kui oktoobri keskel leidis Viljandi linnavalitsus justkui sõrmenipsuga 50 000 eurot ühele mittetulundusühingule Jaak Joala kuju püstitamiseks, siis selle aasta eelarves kärpis ta rahanappuse tõttu mittetulundusühingutele mõeldud toetusraha rohkem kui 40 000 eurot.

Viljandi linnapea Madis Timpsoni seletusel mingit seost eelmise aasta monumendi rajamise sihtrahastamise ja tänavuste eelarvekärbete vahel ei ole. Rahanappusele viidates vähendas linn aasta jooksul toetuseks makstavaid summasid pisut rohkem kui 54 000 eurot, millest 40 691 euro suurune kärbe puudutab otseselt kultuurile, spordile, sotsiaalvaldkonnale, noortetööle ja haridusele antavaid tegevus- ja projektitoetusi. Seda raha küsivad rõhuvas enamuses mittetulundusühingud.

Rahandusameti juhataja Marika Aaso seletusel oli vaja kärpida nii toetusi kui majandamiskulusid, sest linna tulud ei tõota alanud aastal enam sellist kasvu, et katta igapäevaseid tegevusi ja võimaldada investeerimist. Alanud aastal on Viljandis käsil taas suur hulk ehitusi, mille puhul tuleb linnal maksta omaosalus või saadud abiraha tagastada, ning linnajuhtide otsus on, et töödest loobuda ei ole mõistlik. Samuti on otsustatud, et ei vähendata palkasid, ja seega langesid kärpe alla toetuseks makstavad summad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles