Kolm inimest tapnud mehe vabanemissoovi ei rahuldatud (1)

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Margus Rosenberg 1997. aasta 23. septembril, mõni minut enne kohtuotsuse väljakuulutamist.
Margus Rosenberg 1997. aasta 23. septembril, mõni minut enne kohtuotsuse väljakuulutamist. Foto: Elmo Riig

Viljandi kohtumajast teadaolevalt ainsa surmamõistetuna väljunud Margus Rosenbergi vabaks ei lastud ning ta kannab kolme inimese tapmise eest eluaegset vanglakaristust edasi.

Möödunud oktoobris kirjutas Sakala, et 59-aastane Margus Rosenberg taotleb vabanemist. Detsembris otsustas kohus, et 1994. aastal Vana-Kõpu külas jõhkra kolmikmõrva toime pannud mees vabadust ei vääri, ja lükkas tema palve tagasi. Seega kannab mees edasi talle määratud eluaegset vangistust, mis tuli talle asendusena pärast surmanuhtluse kaotamist Eestis.

1994. aasta jõuluööl tappis Margus Rosenberg Vana-Kõpu talus 12 noahoobiga oma elukaaslase, seejärel nelja noahoobiga talu perenaise ning lõpuks vägistas ja tappis oma elukaaslase kaheksa-aastase tütre. Majas olid veel Rosenbergi 62-aastane ema, kes aitas tapjal veretöö jälgi peita, ning seda kõike pidi pealt nägema tema viieaastane poeg, kelle tunnistused olid hiljem kohtus süüdimõistmise juures tähenduslikud. Poiss olnud hirmul ja läinud peitu. Koos isa ja vanaemaga olid nad elanud kolm päeva talus koos laipadega. Siis süütas Margus Rosenberg koos emaga talumaja bensiiniga põlema. Nad põgenesid koos lapsega ning politseinikel kulus nende tabamiseks rohkem kui pool aastat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles