Jahimehed on Viljandimaal lasknud seitse hunti

Margus Haav
, reporter
Copy
Tänavu on lubatud Eestis küttida 140 hunti, mis on mullusega võrreldes peaaegu poole rohkem. Hundijaht kestab veebruari lõpuni.
Tänavu on lubatud Eestis küttida 140 hunti, mis on mullusega võrreldes peaaegu poole rohkem. Hundijaht kestab veebruari lõpuni. Foto: Marko Saarm

Jahimehed on novembriga alanud hooajal lasknud Eestis kokku 122 hunti, selgub keskkonnaameti statistikast. Viljandimaa arvel on neist seitse.

Keskkonnaamet lubas novembriga alanud ja veebruariga lõppeval hooajal küttida 140 hunti. Ameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko ütles BNS-ile, et praegu amet huntide küttimisõigust juurde anda ei plaani. 

"Aga seda ei saa veel välistada, kui jahimeeste loendusandmete ja kahjustuste põhjal siiski mingis piirkonnas peaks täiendavalt küttima. Näiteks ilmutavad end koeri murdvad isendid, kes külade vahel süstemaatiliselt ringi patseerivad," sõnas Rakko.

Küttimismahtude määramisel võttis keskkonnaamet aluseks keskkonnaagentuuri esitatud hundi küttimisettepaneku ning keskkonnaameti kogutud andmed hundi tekitatud kahjustuste kohta.

Eelmisel hooajal kütiti Eestis 44 hunti lubatud 82-st. Üle-eelmisel hooajal tohtis Eestis küttida 65 hunti, kuid lasti 66 hunti, neist kuus eriloaga väljaspool jahiaega. Hundijahti tohib Eestis pidada varitsus- või hiilimisjahina 1. novembrist 28. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles