Pärimusmuusika keskus on suutnud nina vee peal hoida

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Eesti pärimusmuusika keskuses algavad kontserdid uuesti veebruari lõpus, aga tegevust jagub. Möödunud nädalal salvestas seal loomemajanduse loenguid Viljandi kultuuriakadeemia.
Eesti pärimusmuusika keskuses algavad kontserdid uuesti veebruari lõpus, aga tegevust jagub. Möödunud nädalal salvestas seal loomemajanduse loenguid Viljandi kultuuriakadeemia. Foto: Elmo Riig

Mullu koondati Eesti pärimusmuusika keskusest kümme inimest, aga nüüd on sel tänu uutele ettevõtmistele ja riigi antud koroonatoetusele nina vee peal. Kursusi antakse ja kohvik on lahti. Samuti plaanib keskus suvel korraldada täismahus pärimusmuusika festivali.

Eesti pärimusmuusika keskuse juht Tarmo Noormaa kinnitas, et keskuse meeskond tegeleb suvise festivali korraldamisega. «See on seesama, mis mullu edasi lükati,» lausus ta. Läbirääkimised on pooleli paarikümne artistiga ning 60–70 kontserdiga suursündmust planeeritakse neljal väli- ja kahel siselaval.

«Me loodame, et suveks on olukord rahunenud, vähemalt Euroopa piires on võimalik reisida ja inimesed saavad kultuurisündmustel käia,» rääkis Noormaa. «Arvestame, et tuleb vähem rahvast, eriti turiste. Esinejate valikul piirdume Euroopaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles