Kunstnik plaanitakse kunagisse kodumajja taas sisse tuua

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Karksi-Nuias Viljandi maantee äärses majas on kunagistes raamatukogu ruumides üles seatud jupike kogukonna ajalugu ning teist majapoolt on plaan siduda kunstnik Marko Mäetammega, kelle vanematekodu seal asus.
Karksi-Nuias Viljandi maantee äärses majas on kunagistes raamatukogu ruumides üles seatud jupike kogukonna ajalugu ning teist majapoolt on plaan siduda kunstnik Marko Mäetammega, kelle vanematekodu seal asus. Foto: Taavi Bergmann, Sille Annuk (Tartu Postimees), montaaž

Kultuurielu elavdamiseks ja kodukandi tutvustamiseks on Karksi-Nuias Mulgi valla muuseumide ja turismisõprade selts hakanud asja vedama sinnapoole, et August Kitzbergi monumendi lähedal võiks olla muuseum.

Kunagistes raamatukogu ruumides Viljandi maanteel on juba üle-eelmisest suvest väljapanek Nuia EPT ajaloost, kuid maja teises otsas, kus oli kunstnik Marko Mäetamme kodu, võiks olla temale pühendatud näitus.

«Päris muuseum ta kohe poleks, aga võiks olla ikkagi markeeritud Mäetamme kodukoht ja võiks olla vähemalt tema reprod selles majas, kus ta kunagi elas,» ütles turismisõprade seltsi eestvedaja, Mulgi valla turismikoordinaator Kerstin Rei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles