Sambavaidlus pureb Viljandi võimuliidu tervist (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi linnavõimu kaks keskset persooni on volikogu esimees ja Isamaa liider Helir-Valdor Seeder (vasakul) ning linnapea ja Reformierakonna kohalik juht Madis Timpson. Kahe erakonna suhted on samba tõttu muutunud jahedamaks.
Viljandi linnavõimu kaks keskset persooni on volikogu esimees ja Isamaa liider Helir-Valdor Seeder (vasakul) ning linnapea ja Reformierakonna kohalik juht Madis Timpson. Kahe erakonna suhted on samba tõttu muutunud jahedamaks. Foto: Elmo Riig

«Seda ma küll öelda ei oska,» vastas Viljandi linnapea Madis Timpson esmaspäeval küsimusele, kas Jaak Joala kuju võib veel enne sügisesi valimisi Viljandi võimuliidu lõhki ajada.

Raekojas on suhted kahe peamise võimupartneri, Isamaa ja Reformierakonna vahel Jaak Joala kujuga toimuva vaidluste tõttu ilmselgelt pingestunud, kuid mõlemad osalised kinnitavad, et pool aastat enne valimisi ei ole mõistlik võimuliitu lammutama hakata.

«Koalitsiooni üldine tervis on rahuldav,» leidis Timpson. Pärast Jaak Joala sambaga seotud teemade üleskerkimist on kahe partneri läbisaamine küll kehvemaks muutunud, kuid mõtet, et talvel võiks koalitsioon laguneda, ei pea linnapea oma sõnul mõistlikuks. «Ma ei kujuta ette, mida sisulist me saaksime uue võimuliiduga enne valimisi muuta,» lisas ta.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles