Kannatus vääris kaht medalit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Talves.
Priit Talves. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Otepääl peetud Eesti meeste murdmaasuusatamise 15 kilomeetri klassikasõidus üldarvestuses kolmandaks tulnud Priit Talves keskendub praegu maailmakarikavõistluste etapile ja noorte maailmameistrivõistlustele.


Laupäeval täiskasvanute konkurentsis Jaak Mae ja Peeter Kümmeli järel kolmandana lõpetanud Priit Talves seda saavutust suureks töövõiduks ei nimetanud, sest palju favoriite jäi eri põhjustel kodustelt tiitlivõistlustelt eemale.



«Väga kehv mu vorm pole. Hea, et suutsin alla 23-aastaste konkurentsis kiireim olla,» rääkis suusataja.



Nädal varem aset leidnud suusavahetusega sõidus teenis Talves omaealiste konkurentsis hõbeda ning pääseb tänu sellele jaanuari lõpul Prantsusmaal peetavatele U-23 vanuseklassi maailmameistrivõistlustele.



Sel nädalavahetusel teoks saavat maailmakarikavõistluste etappi silmas pidades tõdes ta, et maailmatasemel tugevas konkurentsis püsimist on temalt siiski palju oodata — Eesti meistrivõistlustel kaotas ta võitnud Jaak Maele enam kui kahe minutiga.



«Otepääl stardin ainult laupäeval, ehkki oleks olnud võimalik ka pühapäevasel sprindil kaasa teha,» lausus ta. «Otsustasin end maailmameistrivõistluste stardiks säästa.»



U-23 maailmameistrivõistlusel teeb Priit Talves kaasa ühel distantsil, 31. jaanuaril kavas oleval suusavahetusega sõidul.



«Võistlused peetakse suhteliselt kõrgel mägedes, niisugust kogemust mul aga pole,» nentis ta. «Loodan seal ja ka Otepääl korralikult sõita.»



Sellest hooajast ei esinda Priit Talves enam Viljandi suusaklubi, vaid kuulub Sparta spordiseltsi. Klubivahetust põhjendas ta lihtsalt: «Asi on rahas. Klubi toetab mind varustuse, ettevalmistuslaagrite ja palju muu vajalikuga. Mulle oli suur au, et mind sinna seltskonda kutsuti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles