KUTSEALUSED Viljandimaalt läheb riiki kaitsma paarkümmend noormeest

Margus Haav
, reporter
Copy
Kaitsevägi saab peagi täiendust.
 
Kaitsevägi saab peagi täiendust.  Foto: Tairo Lutter / Postimees

Esmaspäeval, 1. veebruaril alustab kaitseressursside ameti kutsel ajateenistust enam kui 400 noort, lisaks kutsealustele kuus naist. Viljandimaalt oodatakse ameti teatel teenistusse 19 noormeest.

Veebruaris alustavad teenistust kutsealused, kelle ametikoht väeosas eeldab 11-kuulist väljaõpet: tulevased ülemad, erialaspetsialistid ja autojuhid. Oma juhioskused saavad alustavad ajateenijad proovile panna juba suvel, kui nendest saavad juulis teenistust alustavate noorte ülemad.
Kaitseressursside ameti peadirektori Marlen Piskunovi sõnul on 2021. aasta esimese ajateenistusse mineva rühma kokkupanemine olnud keeruline ja paljud kutsealused jätsid koroona tõttu terviseseisundi hindamisele tulemata.
"Sellest olenemata suutsime tänu komisjonide töö ümberkorraldamisele tagada, et esmaspäeval ootame teenistusse sama palju noori, kui aasta tagasi samal ajal teenistusse asus," lausus Piskunov.

Tema sõnul võib seetõttu kindlalt öelda, et kevadel tehtud muudatused terviseseisundi hindamise korralduses olid õigustatud. "Tänu vastuvõtusüsteemi kellaajaliseks muutmisele ja ohutusnõuete rangele jälgimisele on komisjonid olnud järjepidevalt töös."

Teenistust alustatakse 1. jalaväebrigaadis, sõjaväepolitseis, 2. jalaväebrigaadis, küberväejuhatuses, mereväes ja toetuse väejuhatuses. Teenistusse asuvad noored on üldjuhul keskharidusega.
Eesti riigi esmase kaitsevõime alus on reservarmee väljaõpe, mis algab ajateenistusega. Selle käigus saadakse põhiteadmised riigikaitsest ja õpitakse tegutsema ühtse meeskonnana.
Ajateenistusse kutsutakse kolm korda aastas. Järgmine kutsumine on 19.–21. juulini.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles