JALGPALL Viljandi Tulevikul tuli taliturniiril vastu võtta napp kaotus Nõmme Kaljult

Marek Tiits
, kolumnist
Copy
Kaimar Saagil (esiplaanil) ei õnnestunud teist mängu järjest jalga valgeks saada.
Kaimar Saagil (esiplaanil) ei õnnestunud teist mängu järjest jalga valgeks saada. Foto: Marek Tiits

Taliturniiri teine voor viis Eesti jalgpalliliidu sisehallis vastamisi Viljandi Tuleviku ja mulluse hooaja kõrgliiga neljanda meeskonna Nõmme Kalju. Avapoolajal ühemõtteliselt domineerinud Kalju sai kirja üpris kiire avavärava ja ehkki teisel poolajal mängupilt võrdsustus, piisas Igor Subbotini õnnelikust tabamusest Kaljule 1:0 võiduks.  

Avaminutitest saati Tulevikule tugeva surve peale pannud nõmmekad ei lubanud teda oma karistusala lähedale sisuliselt hetkekski, kõik rünnakud löödi tagasi juba keskväljal ning Tulevikul tuli tegelda põhiliselt kibeda kaitsetööga.

11. minutil sai Igor Subbotin keskväljal söödu ootamatust kohast ehk Herol Riibergilt, kes lohaka ristsööduga eksis ning palli otse Subbotinile jalale saatis. Too leidis end äkitselt umbes 25 meetri kaugusel väravast vaba olevat ning vajutas peale. Löök ei olnud küll ülemäära terav, ent väravasuult pisut väljas olnud Marten Ritsonile tuli see üllatusena. Tasakaalu kaotanud Ritson üritas üle pea lendavat palli püüda, sai sellega peaaegu hakkama, ent kukkus siis palliga koos väravasse.

Ülejäänud avapoolaeg kulges samas rütmis: Kalju ründas, Tulevik tõrjus. Tasahaaval nihkusid ka Viljandi mehed mängu sisse ja pääsesid positsioonirünnakuil Kalju karistusalasse, ent tulu sellest suuremat siiski ei tõusnud. Marten Ritson sai kirja tõrje, kui suunas nõmmekate pealelöögi üle lati, ent väravavõimalusi sündis kesiselt mõlemal väljakupoolel.

Teisel poolajal tegi Tulevik korraga ära peaaegu kõik oma vahetused, ka Kalju vahetas jõuliselt. Mängupilt võrdsustus ja nii pallivaldamine kui ohtlikud rünnakud jagunesid mõlemale meeskonnale võrdselt.

Ohtlikke väravavõimalusi ei suutnud aga teisel poolajal kumbki meeskond luua oluliselt enam kui avapoolajal. Kaimar Saag suunas palli kahel korral väravaposti kõrvalt mööda ning Ritsoni asemel viimaseks 20 minutiks sekkunud Karl-Erik Jürisson püüdis paar Kalju pealelööki, Kaspar Paur põrutas vabalt positsioonilt palli korra ka Tuleviku värava latti. Kohtumise teine kolmveerandtund saadetigi mööda peamiselt keskväljal ja karistusalade lähedal ning äärejoontel puseldes.

Tõsi, kohati läks see pusklemine üpris teravaks. Kui esimesel poolajal sai Mikk Reintam kollase kaardi Herol Riibergile hüppeliigestesse rammimise eest, siis teisel poolajal jagelesid omavahel Gerdo Juhkam ja Deniss Tjapkin ning Vladislav Homutov. Seejärel kees mõne minuti sees mitu korda järjest üle värava autor Subbotin, kes hakkis üpris inetult Tulevikus katsetel olevat Carson Buschman-Dormondit. Punasest kaardist nõmmekas siiski pääses ja kohtumise lõppseisu, Kalju 1:0 võidu määraski tema esimesel poolajal sündinud õnnelik tabamus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles