Suur spordipidu tuleb tänavu teisiti. Suusahunte see ei morjenda

Priscilla Õmblus
Copy
Spordihing Lilian Estorni rõõmus ilme annab edasi küllap kõigi suusahuntide emotsiooni, mida tekitas uudis, et tänavu Tartu maraton toimub. Olgugi et piirangutega. "Peaasi et seda ära ei jäetaks," ütles Estorn.
Spordihing Lilian Estorni rõõmus ilme annab edasi küllap kõigi suusahuntide emotsiooni, mida tekitas uudis, et tänavu Tartu maraton toimub. Olgugi et piirangutega. "Peaasi et seda ära ei jäetaks," ütles Estorn. Foto: Elmo Riig

Valitsuselt rohelise tule saanud Tartu maraton on seekord koroonapiirangutest johtuvalt pisut ebatraditsiooniline: ergutajaid raja äärde ei lubata ning osalejad stardivad rühmiti. See, et spordipidu tõotab tulla vaiksel moel, suusahunte ei heiduta – peaasi et ta tuleb!

Just seda ütles legendaarne rahvasportlane Juhan Änilane, kes sel ajal, kui Sakala talle helistas, parajasti Holstre-Pollis suusatas. "Me peame vastavalt olukorrale käituma," nentis ta rahumeeli ja lisas, et kaasaelajate puudumisest on muidugi veidi kahu.

Läinud nädalal kiitis valitsus heaks kultuuriministri ettepaneku lubada erandina korraldada terviseameti juhiste järgimisel kuus Estoloppeti suusamaratonide sarja etappi, seejuures ka Tartu maratoni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles