Valitsus värskendas koroonapiiranguid

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Alates kolmapäevast võivad toitlustusasutused olla avatud kella 21ni ja ühes lauas saab istuda vaid 6 inimest korraga. Fotol on Buffalo restoran Viljandis.
Alates kolmapäevast võivad toitlustusasutused olla avatud kella 21ni ja ühes lauas saab istuda vaid 6 inimest korraga. Fotol on Buffalo restoran Viljandis. Foto: Elmo Riig

Järgmise nädala kolmapäevast hakkavad kehtima uued koroonapiirangud terves Eestis. Restoranide elu teevad need keerulisemaks, aga väljas sportijate võimalusi paremaks.

Restoranides, baarides, kohvikutes, ööklubides, keeglisaalides ning mujal tohivad kliendid 3. veebruarist hakata aega veetma kella 21-ni. Toitlustusasutuses toidu kaasamüügile piiranguid ei seata.

Ruumis tohib ühes lauas või rühmas olla kuni kuus inimest ning teise laudkonna või rühmaga peab olema vähemalt 2-meetrine vahemaa.

Väljas sportimise tingimusi on leevendatud. Õues on koos lubatud sportida kuni 50 inimesel, kellele lisandub juhendaja.

Ruumis tohib mittekontaktse ja madala riskiga tegevusi korraldada 10 + 1 rühmas. See puudutab näiteks maalimist, pilatest, kitarriõpet ja keraamikaringi.

Viljandi linnavalitsuse otsusega pole lubatud huvitegevus koolieelsetes lasteasutustes ja lasteaiaealiste lastega. Samuti pole huvikoolidel, Sakala keskusel, spordikeskusel ja raamatukogul lubatud anda ruume täiskasvanute rühmaviisilise huvitegevuse läbiviimiseks.

Spordikeskuses on erandiks meistriliiga ja esiliiga võistkonnad. Spordikeskuse ruume on lubatud kasutada ka täiskasvanute individuaaltegevusteks kuni 50-protsendilise täitumuse ulatuses. "Täiskasvanute grupiviisilise huvitegevuse piirang on ajutine ja tuleneb haiguse levikust just täiskasvanute seas," seisis Viljandi linnavalitsuse teates.

Viljandi avatud noortetoa ruumides on tegevus lubatud maksimaalselt 22 inimesega, sealhulgas kaks noorsootöötajat. Noortekeskuses saab tegevusest osa võtta vaid etteregistreerimisega.

Vabariigi valitsus lisas piirangutesse selle, et kirikute 50-protsendilise täitumuse juures peavad inimesed istumisalal paiknema hajutatult. "Kehtima jäävad senised piirarvud, mis tähendab, et püsiistekohtadega saalides tohib inimesi ruumitäitumuse nõuet arvestades osa võtta kuni 400 ning ilma püsiistekohtadeta ruumides 250. Juhul kui usuüritus on välitingimustes, tohib sellest osa võtta kuni 500 inimest nagu seni," kirjutab valitsus.

Sisetingimustes tuleb endiselt kanda maski, välja arvatud juhul, kui see on vastuolus tegevuse iseloomuga. Kehtima jääb ka ruumi täitumuse piirang 50 protsenti.

Spaad, saunad, veekeskused ja ujulad on nüüd igas maakonnas avatud, kuid siseruumide täitumus tohib olla 50 protsenti, liikuda tuleb 2 + 2 reegli järgi ning väljaspool basseini tuleb kanda maski, olemas peavad olema desinfitseerimisvahendid ning järgida tuleb desinfitseerimisnõuded.

Kehtima jääb ürituste osalejate piirarv kuni 500 inimest ja kella 22–6 on ürituste korraldamine keelatud. Järgida tuleb desinfitseerimise nõudeid.

Piiranguid ühtlustatakse terves Eestis teadusnõukoja ja terviseameti ettepanekute peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles