Volikogu andis aastapreemia Viljandi inimestele ja elutöö preemia Jaak Sulele

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Vaade Viljandi järvele
Vaade Viljandi järvele Foto: Elmo Riig

Neljapäevasel Viljandi linnavolikogu istungil valiti 2020. aasta preemiate saajad. Tunnustusi jagati üheksas kategoorias: elutöö preemia, aastapreemia, laste- ja noortesõbralik ettevõte, aasta noor, teatri-, kultuuri-, spordi- ja noore sportlase preemia ning ettevõtluse edendaja.

Sel korral otsustas volikogu, et 1500 euro suurust aastapreemiat ei saa mitte isik, organisatsioon või asutus, vaid määras selle 12 poolthäälega vastutustundlikele Viljandi kodanikele. Selle kandidaadi esitajateks olid Viljandi Rotary Klubi, linnavolikogu Keskerakonna saadikurühm ja Keskerakonna Viljandi osakond. Põhjendusse on esitajad kirjutanud, et selle preemiaga avaldaks linn austust kõigile linnaelanikele, kes on koroona-aastal vastutustundlikult käitudes ära hoidnud viiruse laialdase leviku linnas.

Enne hääletamist tekitas ettepanek arutlust, kuidas anda rahaline preemia justkui kõigile linnakodanikele, ja selle esitajate esindaja Helmut Hallemaa selgitas, et ühe mõttena käiakse välja näiteks plaan korraldada linnakodanikele tänuüritus. Volikogu otsustas aga, et kui see ettepanek osutub võitjaks, arutab volikogu raha kasutamise otstarvet mõnel tulevasel istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles