Volikogu päevakorda Jaak Joala kuju teema ei jõudnud, kuid opositsioon väljendas oma pahameelt

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Jaanuarikuisel istungil ühtki otsust kuju osas volikogus ei tehtud, kuid opositsioonisaadik Juhan-Mart Salumäe võttis volikogu istungil sõna Joala kuju teemadel.
Jaanuarikuisel istungil ühtki otsust kuju osas volikogus ei tehtud, kuid opositsioonisaadik Juhan-Mart Salumäe võttis volikogu istungil sõna Joala kuju teemadel. Foto: Marko Saarm / Sakala

Neljapäevasel Viljandi linnavolikogu istungil päevakorrapunktina Jaak Joala kuju teema arutusel ei olnud. Arvatavasti tuleb selle kohta otsus veebruaris. Siiski võtsid enne istungi ametlikku algust infotunnis sõna kaks opositsiooni liiget, kes volikogu liikmetele kujuga seotud muresid südamele panid.

Viljandi linnavolikogu jaanuarikuise istungi päevakorras Jaak Joala kuju küsimust ei olnud, kuid infotunnis astus opositsiooni ja Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv Juhan-Mart Salumäe üles sõnavõtuga, milles tõdes, et ta ei tea, millise eelnõu linnavalitsus plaanib volikogule Jaak Joala monumendi küsimuses edastada, ja seega ei tea ta ka seda, mida veebruaris arutama hakatakse. Salumäe tõi välja, et tema arvates on mittetulundusühing Meie Viljandi kuju püstitades rikkunud sihtfinantseeringu lepingut ja pakkus, et linnavolikogu roll võiks olla pakkuda linnavalitsusele juhiseid, mida teha lepingu rikkumise korral.

Opositsiooni esindaja nimetas lepingurikkumisena seda, et mittetulundusühingul pidi olema kuju püstitamiseks kaubamärgi omaniku nõusolek ja see, kas nõusolek on olemas või mitte, on juriidilise vaidluse küsimus, kuid praegu on kaubamärgi omanik pöördunud juristide vahendusel linna poole, öeldes, et kuju ei vasta tema hinnangul kavandile. "Kuniks puudub juriidiline selgus, on fakt see, et Jaak Joala kaubamärgi omaniku nõusoleku nõuet pole lõpuni täidetud," sõnas Salumäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles