Suurjooks ümber Viljandi järve ootab osalejaid

Margus Haav
, reporter
Copy
Eelmisel aastal tuli koroonaviiruse leviku tõkestamiseks piirata võistlusele registreerujate hulka ning 1. augustil anti kaks starti, et kõik soovijad rajale pääseksid. 
Eelmisel aastal tuli koroonaviiruse leviku tõkestamiseks piirata võistlusele registreerujate hulka ning 1. augustil anti kaks starti, et kõik soovijad rajale pääseksid. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeval algas registreerimine 92. suurjooksule ümber Viljandi järve ja kolmapäeva hommikuks oli ennast kirja pannud paarsada jooksusõpra. Korraldajate lootus on anda võistluse start 1. mail, kuid nad on valmis ka jooksu edasi lükkama.  

"Meie eesmärk on lähetada kõik jooksjad korraga rajale ja seetõttu oleme valmis nihutama jooksu kuupäeva vajadusel 1. augustile," selgitas ümber Viljandi järve jooksu korraldustoimkonna juht Mati Jürisson pressiteate vahendusel. "Praegu loodame, et saame jooksu korraldada 1. mail."

Eelmisel aastal tuli koroonaviiruse leviku tõkestamiseks korraldajatel piirata võistlusele registreerujate hulka ning 1. augustil tuli anda osalejatele kaks starti, et kõik soovijad rajale pääseksid. Sootuks tuli ära jätta lastejooksud, mida tänavu taas korraldada loodetakse.

Teist aastat ei eristata ümber Viljandi järve jooksul jooksjaid ja kepikõndijad. Kõik osalejad saavad stardi koos ning kõik lõpetajad saavad koha protokollis kui ümber Viljandi järve jooksu lõpetajad.

Suurjooks ümber Viljandi järve on Eesti pikima traditsiooniga järjepidevalt peetav rahvaspordivõistlus. 1. mail kell 12 startivast jooksust võtab osa ligi 4000 inimest. Raja valik on vaba, ainus nõue on, et jooksja peab distantsil läbima Orika ja Kösti silla. Jooksu pikkus on ligi 12 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles