Viljandi elutöö preemia saab Karl Luht

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Luht
Karl Luht Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavolikogu kinnitas kolmapäeval linna 2011. aasta preemiate saajad.

Elutöö preemia saab üle poole sajandi Viljandis tegutsenud ettevõtja Karl Luht, kes praegugi 88-aastasena juhatab kauplust.

Linna aastapreemia omistamiseks esitati kümme kandidaati. Volikogu määras preemia võrkpallinaiskonnale Viljandi Metall, kes on valitsev Eesti meister ja karikavõitja.

Kultuuri- ja spordipreemiaid antakse Viljandis välja kolm ja neile kandideeris seekord 27 kultuuri- või spordivaldkonnas tegutsevat isikut ja ühendust.

Kultuurivaldkonna preemia saab linnaraamatukogu ja Kondase keskuse näituste kuraator, kunstiteadlane Mari Vallikivi. Spordivaldkonna preemia saavad motospordiklubi Nord ja sõudja Kaspar Taimsoo.

Viljandi teatripreemia läheb seekord Ugala teatri lavastusala juhatajale Teet Ehalale ning aasta noore tunnustus Kris Süllale. Viljandi noortevoliku otsustas laste- ja noortesõbraliku ettevõtte tiitli anda Dold Puidutööstusele abi eest lasteaedadele arvutilaudade, kappide ja riiulite muretsemisel.

Viljandi linna 2011. aasta preemiad antakse kätte Eesti Vabariigi 94. aastapäeva kontsertaktusel 24. veebruaril kell 13 maagümnaasiumi saalis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles