Võrkpallurid on aasta tegijad

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal kolm tiitlit võitnud Viljandi Metalli naiskond pälvis Viljandi aasta preemia.
Eelmisel aastal kolm tiitlit võitnud Viljandi Metalli naiskond pälvis Viljandi aasta preemia. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnajuhid tunnustasid mulluste saavutuste eest preemiat välja andes teist aastat järjest võrkpallureid ja valisid tegijaks Viljandi Metalli võrkpallinaiskonna.

Eestis ja Baltimaades suveräänselt parimaks naiskonnaks tõusnud Viljandi Metall kogus 21-liikmelises volikogus 13 poolthäält ning võitis ülekaalukalt. Aasta tagasi valisid poliitikud sama preemia vääriliseks naiskonna mänedžeri Margus Keerutaja selle eest, et tema eestvõttel on sündinud tubli võistkond.

Viljandi Metall on sel hooajal võitnud Eesti karika ning alustab homme Soome-Eesti ühisliigas veerandfinaali. «Tahame jõuda poolfinaali ja miks mitte veel kõrgemale,» rääkis naiskonna peatreener Peeter Vahtra.

«Suur osa komisjonidest toetas naiskonna valimist ja kindlasti ta väärib seda,» vastas volikogu esimees Tarmo Loodus küsimusele, miks teist aastat järjest võrkpallureid tunnustatakse. «Teisalt oli mullu võimsaid asju, mis linna nägu oleksid parandanud, ka üsna vähe.»

Märksa tihedam oli konkurents elutöö preemia kategoorias: seitsmest kandidaadist sai vähemalt kaks häält viis inimest. Võitjaks tunnistati kuue häälega 88-aastane ettevõtja Karl Luht, kellele kuulub Paalalinnas omanimeline tehnikakaupade äri. Viljandlastele on kauplus rohkem tuntud kui Meloodia, sest see nimi ehib kolmekorruselise silikaatmaja fassaadi tänaseni.

Karl Luhti ärgitas volikogu saalis valima volikogu liige Jaak Pihlak. Ta tuletas meelde, et seni on aasta preemia antud alati niinimetatud pehmete väärtuste valdkonnas tegutsevatele inimestele. «Karl Luht on selles nimekirjas erandlik,» sõnas ta. «Tegemist on eluaegse ettevõtjaga, kes nõukogude ajal töötas poe juhatajana ja on nüüdseks olnud 20 aastat ettevõtja.»

Elutöö preemia ning aasta tegija auhind antakse võitjatele kätte 24. veebruaril Viljandi maagümnaasiumi saalis peetaval aktusel. Elutöö preemiaga kaasneb 1600 eurot ning aasta tegijale kuulub 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles