Taliturniir sai avalöögi ja Tuleviku peatreener sünnipäevakingiks võidu

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Tulevik võitis taliturniiril Pärnu Vaprust 2:0.
Tulevik võitis taliturniiril Pärnu Vaprust 2:0. Foto: Erakogu

Reede õhtul Tallinnas jalgpalliliidu sisehallis alguse saanud iga-aastase taliturniiri avaetenduseks oli tänavu Viljandi Tuleviku ning pärast paariaastast pausi taas Premium-liigasse tõusnud Pärnu Vapruse mõõduvõtt. Väravateta lõppenud avapoolaja järel pani Tulevik teisel kolmveerandtunnil oma paremuse veenvalt maksma ning võttis 2:0 võidu.

"Mängu sisseelamine võttis aega, aga lõpuks …," lausus Tuleviku eesotsas oma esimese mängu seljataha saanud Jaanus Reitel, kes mängupäeval oma 37. sünnipäeva tähistas. "Esimese mängu kohta olen rahul sellega, mis nägin. Hea sooritus poistelt. Minu eesmärk oli näha testitavate taset ja oskusi, aga ka oma kuttidest pilt ette saada."

Võitu, nagu treeningmängude puhul ikka, peatreener üle ei tähtsustanud, ent möönas, et tunne oli siiski hea. "Saime luua positiivse fooni eelseisvale tööle. Selge on ju, et raskemad vastased alles ootavad taliturniiril ees. "Alles siis saame näha, mis meil on, kas meil on ja kuidas on. Aga täna, jah, nägin palju positiivset, mille pealt saan nii mina kui saavad mängijad enesekindlalt tööga edasi minna."

Esimene poolaeg

Kohtumise esimene poolaeg kulges Tulevikul, kelle ridades oli nii mõnigi uus mees, krobelist mängu näidates. Ebakõlasid leidus igas liinis ning nõnda suutis hästi kokkumänginud Pärnu meeskond oma ajuti ladusa söödumängu toel Tuleviku surve alla panna. Umbes veerandtunni möödudes aga sai ka Tulevik mootori soojaks ning mängupilt võrdsustus. Üleliia teravaid ohuolukordi ei suutnud vastase värava all tekitada kumbki meeskond kuni avapoolaja lõpuni. Esimese 45 minuti kõige ohtlikumas olukorras luhtas skoorimisvõimaluse Tomi Fangbongbe, kelle karistusalas puhkenud saginas tehtud lähilöögi suutsid pärnakad väravajoonel pareerida.

Teine poolaeg

Teisele poolajale tuli Tulevik vastu rohkete vahetustega nii koosseisus kui asetuses. Keskkaitses alustanud Tanel Lang vahetati paremäärekaitsjaks, keskkaitses võttis tema koha sisse Atanda Ganiu Ogungbe. Positsioonilisi vahetusi tehti veel mitu ning Tuleviku mänguvurr läks pärast esimest ehmatust päris kenasti käima. Ehmatajaks oli Vaprus, kes kasutas osavalt ära Tuleviku vea järel kohtuniku antud rünnakuedu ning viis rünnaku lõpule, kolistades siis Tuleviku värava põiklatti.

See jäi tükiks ajaks Vapruse viimaseks efektiivseks rünnakuks, sest viljandlaste mänguhoog kasvas. Söödumäng paranes ning keskväli ja ründeääred võeti tugevalt oma kontrolli alla. Ent Vaprus seisis nimele kohaselt vapralt kaitses, hoidis liinid kompaktsed ning Tuleviku rünnakud löödi tagasi kõigi lubatud võtetega. Seda suudeti kuni 61. minutini, mil Anton Krutogolov võttis vasakul äärel üles terava rünnaku, murdis mitmest Pärnu kaitsjast läbi ja pani palli läbi Ott Nõmme käte väravasse.

Teist Tuleviku tabamust tuli oodata 15 minutit, enne aga jõudis Vaprus korraldada paar ohtlikku reidi Tuleviku väljakupoolele, kus Kaupo Kruusmäe pidi tõrjuma ka pärnulaste üks ühele rünnaku.

76. minutil saatis Nikita Komissarov diagonaalsöödu paremale äärele, kust Tanel Lang palli kena ristsööduga värava ette toimetas. Seal ennetas Pärnu kaitsjaid vanameister Kaimar Saag, kes lähilöögil ei eksinud ning vormistas kohtumise lõppseisu. Tõsi, tal avanes veel mängu lõpuminutitel võimalus lüüa ka oma teine ja mängu kolmas värav, ent hästi välja mängitud rünnaku lõpetuseks saatis ta palli Vapruse väravaposti pihta.

Tuleviku järgmine taliturniiri matš leiab aset laupäeval, 30. jaanuaril kell 14 samuti jalgpalliliidu sisehallis Tallinnas. Vastaseks möödunud hooaja Premium-liiga neljas meeskond Nõmme Kalju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles