Mulgi uisumaraton lükkus veebruari

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Sulailm lükkas uisumaratoni veebruarikuusse.
Sulailm lükkas uisumaratoni veebruarikuusse. Foto: Kristjan Kivistik

Esmalt järgmise nädala lõppu planeeritud 11. Mulgi uisumaraton lükkus veelgi edasi. Järgmine võimalik toimumisaeg on 28. veebruar, kui suudetakse tagada osalejate turvalisus tasemel, mis võimaldab korraldada traditsiooniks saanud suurt uisupidu mõistliku osalejate hulgaga.

Tulenevalt praegu kehtivatest COVID-19 piiramise meetmetest on lubatud rajal viibida korraga vaid kuni 25 võistlejal. "Sellises formaadis sündmuse korraldamine tekitaks olukorra, kus meil ei jagu piisavalt päevavalgust kõigile osalejatele. Loodame leida võimaluse vähemalt saja osaleja samaaegseks võistlemiseks," lausus Viljandi rattaklubi president Kristjan Kivistik. 

Juba reede õhtuks olid uisurajad vesiseks ja sopaseks muutunud.
Juba reede õhtuks olid uisurajad vesiseks ja sopaseks muutunud. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Korraldajate sõnul on Viljandis kahel hooldatud uisurajal jõudnud käia tuhandeid uisusõpru nii kohapealt kui ka teistest Eesti linnadest. Alanud soe periood tõi aga juba reede õhtuks radadele suure koguse vett ja muutis need kasutuskõlbmatuks. Uisuradade rajamine ja nende korrasolek sõltub väga paljudest asjaoludest. Seda tõestas reedel nende kasutuskõlbmatuks muutumine vaid 12 tunniga. "Soe ilm tõi radadele piisavalt sulavett, et pealmine osa täies mahus pehmeks muuta. Tundub, et loodus andis meile lisaaega leida kompromisse Viljandi linna ja terviseametiga," sõnas rajameister Mikk Mihkel Vaabel.

Mulgi uisumaraton on ajalooliselt toimunud nii kümne kilomeetri kui ka vaid 1500 meetri pikkusel võistlusdistantsil. Võistlejate ohutuse tagamiseks lükati võistlust edasi viimati 2018. aastal. Mullu jäi maraton loodusliku jää puudumise tõttu sootuks sõitmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles