Meestega treeniv ja koondisse ihkav hokineiu: ei, patsi ei ole ma ära peitnud

Priscilla Õmblus
Copy
Naiste hoki­klubi Fellin Fuuriad vormi kandev 17-aastane Margaret Neering (nr 8) ihkab pääseda rahvuskoondise ridadesse. Algus on tehtud: läinud suve lõpus osales ta koondise laagris.
Naiste hoki­klubi Fellin Fuuriad vormi kandev 17-aastane Margaret Neering (nr 8) ihkab pääseda rahvuskoondise ridadesse. Algus on tehtud: läinud suve lõpus osales ta koondise laagris. Foto: Elmo Riig

Sellest on 12 aastat, kui Eesti naiste hokikoondis viimati spordiorbiidil tiirles. Nüüd, pärast pikka pausi soovitakse see uuesti elule puhuda. Veel enam: osaleda järgmisel hooajal koguni maailmameistrivõistlustel. Koondisekutset ihkab ka Viljandi klubis Fellin Fuuriad harjutav 17-aastane Margaret Neering.

Eesti naiste jäähokikoondise ajalugu ulatub aastasse 2003, mil Tallinnas alustas esimese naiste klubina tegevust HC Queens. Koondis pandi klubide paremikust kokku siiski alles 2005. aastal, et võõrustada maavõistlusel Islandi esindust. Kohtumine võideti 8:2. Kaks aastat hiljem debüteeris meie koondis maailmameistrivõistlustel. Ja nüüd siis on plaanis comeback.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles