KURIOOSUM ⟩ Üllar Jörbergi kuju rändas uude kohta, kuid selle tegija on jäänud saladuseks (1)

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Neljapäeva õhtul linnavalitsuse ette toodud taies, mis kujutab Üllar Jörbergi, viidi minema reede lõuna ajal.
Neljapäeva õhtul linnavalitsuse ette toodud taies, mis kujutab Üllar Jörbergi, viidi minema reede lõuna ajal. Foto: Marko Saarm

Samal ajal kui Viljandi noorteteatri Reky liikmed neljapäeva õhtul endale proovitegemiseks Park Hotelli lähedusse lumest lava rajasid, marssis nende selja taha paarikümneliikmeline seltskond ja seadis üles vineerist kuju, mis meenutas laulja Üllar Jörbergi. Kes kuju püstitasid, Sakalal selgeks teha ei õnnestunud. Reede lõunaks oli kuju jõudnud kunstnik Ave Nahkuri juurde, kelle sõnul on selle autor tundmatu kohalik mees.

Linnapea Madis Timpson ütles reede hommikul, kui Sakala temalt kuju kohta küsis, et eluterve huumor on tervitatav, ning lubas, et linn ei tõtta seda taiest maha võtma. Sellest hoolimata oli kuju pärastlõunaks kadunud ja mõne aja pärast postitas kunstnik Ave Nahkur Facebooki pildi endast koos kujuga. Ta kostis selle kohta niipalju, et keegi oli selle tema juurde toonud.

Park Hotelli turvakaamera salvestas lõuna ajal pildi, kuidas üks auto sõitis raekoja parki ning sellest väljusid kaks meest, kes lohistasid taiese autosse ja lahkusid. Nüüd on teada, et nad viisid selle Ave Nahkuri maja hoovi Köstis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles