Viljandi gümnaasiumis tuvastati taas nakatunu, 11 õpetajat on kaugtööl

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi gümnaasium teatas sotsiaalmeedia vahendusel, et üks nende õpilastest on andnud positiivse koroonaproovi.
Viljandi gümnaasium teatas sotsiaalmeedia vahendusel, et üks nende õpilastest on andnud positiivse koroonaproovi. Foto: Elmo Riig

Viljandi gümnaasium andis ühismeedias teada, et reedeks oli koolis kaks aktiivset koroonaviiruse juhtumit. Viimane juhtum lisandus neljapäeva õhtul.

Eelmine koroonaviiruse juhtum sai gümnaasiumis kinnitust 16. jaanuaril. Mõlemal juhul on positiivse proovi andnud õpilane ning kooli sõnutsi on tegu eraldiseisvate juhtumitega. Kummalgi juhul polnud tegu koolisisese nakatumisega.

Viljandi gümnaasium kinnitab, et on suhelnud nii terviseameti kui ka haridus- ja teadusministeeriumiga ning pole peetud vajalikuks kogu kooli distantsõppele saata. Kodus jätkavad tööd kaks õpperühma ning nakatanuga otsekontaktis olnud õpilased ja õpetajad. "Hetkel on distantsil 11 õpetajat, kuid homme selgub, kes neist peavad ka uuel nädalal distantsile jääma," täpsustas gümnaasiumi direktori kohusetäitja Juhan-Mart Salumäe.

Salumäe sõnutsi on koolis õppetöö praegu ära korraldatud, aga distants- ja hübriidõppe maht on paratamatult suur. "Seni oleme hakkama saanud," kinnitas Salumäe. "Õpetajad on teinud head tööd. Kõigi eest ei saa kõnelda, aga praegu ollakse pigem optimistlikud ja antakse endast parim."

Kohustust ei ole, aga gümnaasium on palunud õpilastel koolipäeva jooksul maski kanda, vajaduse korral jagatakse ühekorramaske õpilastele kohapeal.

"Maskikandjaid võiks rohkem olla, aga pilt on paranenud," ütles Juhan-Mart Salumäe. "Panen kõigile veel kord südamele, et maskikandmine on vähim, mida me saame teha viiruse leviku tõkestamiseks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles