Soomaa on nüüd rahvusvaheliselt tunnustatud loodusturismi sihtkoht

Alice Lokk
, reporter
Copy
Soomaa rahvuspark sai Euroopa kaitsealade liidult kvaliteedimärgi, mis näitab, et turismi arendatakse siin loodust hoidvate põhimõtete järgi.
Soomaa rahvuspark sai Euroopa kaitsealade liidult kvaliteedimärgi, mis näitab, et turismi arendatakse siin loodust hoidvate põhimõtete järgi. Foto: Elmo Riig

Soomaa rahvuspark sai Euroopa kaitsealade liidult kvaliteedimärgi, millega tunnustatakse piirkondade loodusturismi säästlikku arendamist. See tiitel tähendab Soomaale rahvusvahelist tunnustust, kuid ka kohustust hoida oma taset.

Soomaa loodusgiid Aivar Ruukel ütles, et kvaliteedimärk on oluline tööriist rahvuspargi turundamises ja aitab Soomaad pildile tuua. "Koroona tõttu käib rahvas vähe, aga muidu on pooled inimesed, kes suviti Soomaal ringi liiguvad, välismaalased. Märgi taga on võrgustik, mille kaudu käib info levitamine ja turundustöö. Euroopas on sadu rahvusparke, kes seda kannavad."

Ruukel täpsustas, et kvaliteedimärk aitab siia tuua just neid turiste, kes jäävad kauemaks. "Need on inimesed, kes on nõus tegema kulutusi ega sõida siit vaid korraks läbi. Massiturismi puhul ei jää üldiselt mingit tulu maha."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles