Märgukirja saanud kinnistuomanikud ruttasid lund kühveldama (2)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kinnistu omanik peab tagama, et sellega külgneb kõnnitee oleks lumest puhas. Pilt on illustratiivne.
Kinnistu omanik peab tagama, et sellega külgneb kõnnitee oleks lumest puhas. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Eelmisel nädalal saatis Viljandi linnavalitsus 23 kinnistu omanikule märgukirja hooldamata kõnnitee kohta. Linnavalitsus andis täna teada, et kõik märgukirja saanud kinnistute omanikud on kõnniteed lumest puhastanud.

Linnavalitsus käis reedel kontrollimas, kas omanikud on hooldamata jalgtee kohta saadud märgukirjale reageerinud ja lume kõrvaldanud.

"Kõik kirja saajad on tänaseks kõnniteed lumest puhtaks teinud," ütles Viljandi linnavalitsuse menetlusspetsialist Margit-Marit Raudsepp. "Mõnel pool oli kõnnitee küll liiga kitsalt puhastatud, kuid me tunnustame kõiki kiire reageerimise eest."

Viljandi hoolduseeskirja järgi peab jalakäijatele jääma vähemalt 1,1 meetrit takistusteta käimisruumi.

Sõidutee ja kinnistu vahel asuva kõnnitee lumest puhastamine ja sellelt libeduse tõrjumine on kinnistuomaniku kohustus. "Tuletame inimestele meelde, et lume sulamine põhjustab teedel libedust, seetõttu tuleb hakata tegelema ka libedustõrjega," ütles Raudsepp.

Ta lisas, et sel korral ei ole linnavalitsusel tarvis kõnniteede korrastamist korraldada ning märgukirja saanud kinnistute omanikele jalgtee puhastamise eest arvet esitada.

Linnavalitsus kontrollib kõnniteede hooldamist kindlasti ka edaspidi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles