Viljandi noor moelooja noppis järjekordse võidu

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noore moelooja Kristina Toome uues pitsidega kaunistatud kollektsioonis on kõrvuti must ja valge.
Noore moelooja Kristina Toome uues pitsidega kaunistatud kollektsioonis on kõrvuti must ja valge. Foto: Markko Hulkko

Laupäeva õhtul leidis Kiili spordihoones aset kümnes noorte moe-show, kus varem osalenute kategoorias võidutses Viljandi neiu Kristina Toome oma põnevate valgustatud kleitidega.

Moeetendusel, mille teema oli «Kino», osales Tallinna tööstushariduskeskuse rätsepa-stilisti eriala õppur Kristina Toome kollektsooniga «Lámpara».

«Kollektsiooni kuulub viis elegantset õhtukleiti, mille loomisel olen kasutanud eri materjale kunstnahast iseheegeldatud pitsini. Rõivaste kandvad elemendid on lihtsa lõikega korsetid ning kergelt dekonstruktivistliku maiguga kleididetailid, milles hõõgub lumekarva LED-valgustus,» kirjeldas Toome ning lisas, et teemale kohaselt on kleidid mustvalged.

Võit oli neiule üllatus, kuigi ta oli seda oma sõnul väga kaua oodanud. «Olen peaaegu kuus aastat moega tegelnud ja oli juba ka aeg võita!» arvas ta.

Oma rühmas võistelnute taset hinnates lausus Kristina, et see on suhteliselt kõrge ja uuel tulijal on raske liituda. «On näha, et rohkem pööratakse tähelepanu kvaliteedile,» märkis neiu.

Võistlusel hindas Kristina tugevaks konkurendiks teise koha pälvinud noore kunstniku tööd. «Tundsin isegi natuke kadedust, et ma ise sellele ideele pole tulnud,» tõdes ta.

Kristina Toome on tänulik kõigile oma abilistele ja koolile. «Näiteks kuldsete kätega heegeldajad, kes aitasid mul kollektsiooni tarbeks pitse heegeldada. Loomulikult ei saa mainimata jätta hurmavaid modelle, kes iga aastaga paremaks muutuvad. Tänan oma isa ja venda, kes aitasid kleitide sisse valgustid panna. Loomulikult on mu ema igal võistlusel kaasas ja hoolitseb pisiasjade eest,» loetles ta.

Suur võistlus seisab aga Kristina Toomel veel ees, sest viimaks täitus tema suur soov:  ta pääses üle-eestilise noorte moevõistluse «MoeP.A.R.K» finaali. See leiab aset 17. märtsil Paide kultuurikeskuses.

«Olen sinna osalemistaotluse saatnud kolm aastat ja lõpuks sain edasi,» rõõmustas neiu.

«MoeP.A.R.K-il» osaleb ta sama kollektsiooniga, kuid töötleb seda pisut ja teeb paar kleiti juurde.

«Mulle on «MoeP.A.R.K» äärmiselt oluline võistlus. Lähen sinna suure kartusega, sest konkurents on väga tugev. Ma ei oota võitu, kuid loomulikult oleksin selle üle äärmiselt õnnelik. Ootan uusi kogemusi ja loodan silma jääda,» rääkis Toome.

Viljandimaal on võimalik Kristina Toome valgustitega kleite näha 3. veebruaril Karksi-Nuias võistlusel «Noor moelooja».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles