Kodanik ohustab vahel ametniku elu ja tervist

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
2018. aastal lõhkus pahane vallakodanik öösel kiviga vallamaja ukseklaasi, sest polnud nõus ühe ametniku otsustega.
2018. aastal lõhkus pahane vallakodanik öösel kiviga vallamaja ukseklaasi, sest polnud nõus ühe ametniku otsustega. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Elanike teenindamise nimel on omavalitsuste kontorid tavaliselt kõigile avatud, kui praegune koroonaaeg kõrvale jätta. Paraku pääsevad ametnike ligi nii ka need inimesed, kelle käitumine võib olla ettearvamatu.

Nagu Sakala on kirjutanud, tungis teisipäeva õhtul Viljandi vallamajja mees, kes ei oleks pidanud sinna pääsema. Vallavanem Alar Karu sõnul oli mees varem tülitanud valla kaastöötajat ülesannete täitmisel.

Majja sai mees siis, kui üks vallavalitsuse töötajatest hakkas väljuma. Võõras lükkas ametniku jõuga eemale ning trügis sisse. Oma sõnul oli tal nuga kaasas. Olukord lahenes siiski rahulikult, kuid vallavalitsus esitas politseile avalduse.

Karu ütles, et nii praeguses Viljandi kui varem tegutsenud Tarvastu vallavalitsuses on olnud juhtumeid, kui majja tuleb ebastabiilses olekus inimene ja ametnikke ähvardab. 2018. aastal aga viskas jänesekostüümi kandnud mees vallamaja ukseklaasi kiviga katki. See oli pühapäeva varahommikul, kui majas kedagi polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles