Jäävihm muudab teeolud järjest ohtlikumaks ka Viljandimaal

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Jäävihma mõjul muutuvad teed väga libedaks.
Jäävihma mõjul muutuvad teed väga libedaks. Foto: Arvet Mägi

Ilmateenistus andis teada, et täna asendub lumesadu lääne poolt järk-järgult lörtsi ja vihmaga, sest kõrgustes tuleb soe õhk peale. Aluspind on aga külm ja soojeneb aeglaselt. Paljudes kohtades sajab jäävihma ning teedele tekib kiilasjää, elektriliinid kattuvad jäitega ja võib esineda ka elektrikatkestusi.

Kella 15 paiku oli suur libeduse oht peamiselt Viljandimaa lõuna- ja lääneosas, portaali tarktee.ee andmetel tuleb väga ettevaatlik olla Abja-Paluoja ja Kõpu kandis liiklejatel, aga ka Võhma ümbrusesse on antud väga suur libeda teekatte tekkimise ohu hoiatus.

Transpordiamet teatas kella 14 paiku, et hommikul sadama hakanud jäävihma tõttu on teeolud Harju-, Rapla-, Lääne-, Pärnu- ja Saaremaa riigiteedel juba väga keerulised ning põhi- ja tugimaanteedel on ohtlikke libedaid lõike.

"Riigiteede hooldajad on täies koosseisus väljas, et teha libedusetõrjet kõikidel teedel," ütles transpordiameti maanteehoiu teenistuse direktor Raido Randmaa. "Siiski tuleb arvestada, et libedusetõrje tegemine võtab aega. Liiklejatel palume olla äärmiselt ettevaatlikud ja võimalusel lükata sõitmine edasi."

Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, tuleb sõidukijuhil praegustes ilma- ja teeoludes arvestada pidurdusteekonna kolme- kuni neljakordistumisega suviste tingimustega võrreldes. Transpordiamet palub juhtidel hoida tavapärasemast suuremat pikivahet ning valida teeoludele vastav sõidustiil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles