Täiskasvanute harrastustel on veel pidurid peal

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Rahvatantsuõpetaja Vaike Rajaste ühte tantsurühma kuulub tosin ja teise seitse tantsijate paari ning praeguste piirangute järgi tuleks rühmad pooleks teha. Fotol on Vabajala rühm 2019. aasta tantsupeo ülevaatusel Jakobsoni koolis.
Rahvatantsuõpetaja Vaike Rajaste ühte tantsurühma kuulub tosin ja teise seitse tantsijate paari ning praeguste piirangute järgi tuleks rühmad pooleks teha. Fotol on Vabajala rühm 2019. aasta tantsupeo ülevaatusel Jakobsoni koolis. Foto: Marko Saarm

Kui pärimusmuusika aidas saab August Pulsti õpistus koguneda 10-liikmeline folgiring, siis Viljandi koolides, lasteaedades ja Sakala keskusele kuuluvates ruumides, samuti Viljandi valla haridusasutustes praegu täiskasvanud kooriproovi, rahvatantsutrenni ega sporti teha ei saa.

Põhjuseks on linna- ja vallajuhtide soov vähendada võimalust, et väljastpoolt tulevate täiskasvanute tõttu nakatub klass või lasteaiarühm ning isolatsiooni peab jääma suurem seltskond. Viljandi haridus- ja kultuuriameti juhataja Jaak Raie ütles, et praegu ei ole linnas lubatud ka lasteaia enda huvitegevus, et rühmad ei puutuks kokku omavahel ega ka majaväliste inimestega. Praegu ei ole üheski linnale kuuluvas asutuses ühtegi koroonajuhtumit. «Riigigümnaasiumis on üks juhtum, aga kõik on kontrolli all,» ütles Raie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles