Tuttava naise tapnud mees kaalub kohtuotsuse edasikaebamist

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Kohus mõistis möödunud nädalal Raido Pilvele üheksa aasta pikkuse reaalse vanglakaristuse. Kaitsja sõnul on veel otsustamata, kas ta kaebab edasi.
Kohus mõistis möödunud nädalal Raido Pilvele üheksa aasta pikkuse reaalse vanglakaristuse. Kaitsja sõnul on veel otsustamata, kas ta kaebab edasi. Foto: Elmo Riig

Ülemöödunud aastal Viljandimaal tuttava naise tapnud ja esmases kohtuastmes üheksa-aastase vanglakaristuse saanud Raido Pilv andis advokaadi vahendusel kohtule teada apellatsiooniõiguse kasutamise soovist. Tema advokaadi selgitusel soovivad kaitsja ja süüdistatav lugeda kohtu kirjalikku põhjendust ning otsustada selle põhjal edasikaebamine.

Kohtu pressiesindaja Annett Kreitsmani sõnul oli apellatsiooniteate esitamise viimase päeva hommikuks kohtule laekunud vaid üks apellatsiooniteade ning selle oli esitanud Raido Pilve kaitsja vandeadvokaat Paul Järve. Järve selgitas Sakalale, et kohus tegi lühi- ehk resolutiivotsuse, kuid tema koos süüdistatavaga soovib saada pikka ja põhjendustega otsust kirjalikul kujul. Seda apellatsiooniteate edastamine neile ka võimaldab.

Paul Järve sõnul oli valida, kas teatada apellatsiooniõiguse kasutamise kavatsusest või leppida otsusega ja kaotada edasikaebamise võimalus. "Selleks, et kohus kirjutaks ja koostaks motiveeritud otsuse, ei ole mul muid võimalusi kui kohtule teatada, et ma kavatsen edasi kaevata. Seda ma ka tegin," ütles Järve. "Praegu ma ei tea täielikult kohtu motiive. Kohus selgitas küll üht-teist, aga üks asi on suuline selgitus ja teine asi on kirjalik kohtuotsus. Need on väga erinevad."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles