Pisike sündide hulk kahandab Viljandis koole ja lasteaedu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Vastsündinute hulk on aastakümnete jooksul järjest vähenenud. Eelmisel sajandil oli aastas sündide hulk tuhande lähedal. Selle sajandi esimesel kümnendil tuli aastas ilmale rohkem kui 500 last, nüüd tuleb aga napilt üle 400 lapse.
Vastsündinute hulk on aastakümnete jooksul järjest vähenenud. Eelmisel sajandil oli aastas sündide hulk tuhande lähedal. Selle sajandi esimesel kümnendil tuli aastas ilmale rohkem kui 500 last, nüüd tuleb aga napilt üle 400 lapse. Foto: Arvo Meeks

Ehkki Viljandimaal sündis mullu rohkem lapsi kui aasta eest ning sellega ujus maakond ülejäänud Eestiga võrreldes vastuvoolu, on aastaid kestnud väike sündimus siiagi oma suure märgi jätnud, sest koolides ja lasteaedades laste arv väheneb.

«Kui veel aasta-paari eest oli linna koolides 2200 last ja lasteaedades üle tuhande, siis nüüd on koolides alla 2000 ja lasteaedades alla tuhande,» nentis Viljandi abilinnapea Janika Gedvil. Selline langus tähendab, et koolide ülalpidamiseks mõeldud pearaha riigilt väheneb ning linnal on tulnud haridusele ligi 100 000 eurot lisaraha leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles