Vaktsiini ootele jäänud hooldekodudest võis rahulikumalt hingata vaid Viiratsi hoolekandekeskus

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viiratsi hoolekandekeskuses saadi esimene COVID-19 vaktsiini doos kätte paari nädala eest, kuid sel nädalal vaktsineerimist alustama pidanud hooldekodud jäid tootja tarneraskuste tõttu ootele.
Viiratsi hoolekandekeskuses saadi esimene COVID-19 vaktsiini doos kätte paari nädala eest, kuid sel nädalal vaktsineerimist alustama pidanud hooldekodud jäid tootja tarneraskuste tõttu ootele. Foto: Marko Saarm

Ajal, mil suur osa hooldekodudest sai teate, et tarneraskuste tõttu tuleb sel nädalal koroona vastu vaktsineerimine edasi lükata, võidi Viiratsi hoolekandekeskuses kergendatult hingata. Seal saadi esimene vaktsiinidoos juba jaanuari alguses ja teist oodatakse kuu lõpus.

«Meil on õendustöötaja majas ja läbisime kõik koolitused, mis vaktsiini kohta tehti,» rääkis hoolekandekeskuse juhataja Merike Siht. «Siis helistasime haigekassale, et olukord on korras ja pange meid nimekirja.»

Lisaks klientidele endile küsiti vaktsineerimise kohta nõusolekut nende perearstidelt ja vajaduse korral eestkostjatelt. Haigekassast tuli vastus, et järgmisel päeval on vaktsiin kohal, ning nii saadigi 7. ja 8. jaanuaril vaktsineerima asuda.

Viiratsi hoolekandekeskuses elab 41 inimest ja vaktsiinist keeldus neist mõni üksik. Proportsionaalselt 90 protsenti klientidest ja töötajatest on juhataja sõnul esimese süsti saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles