Tanklaid ja maapoode puistanud sarivargad ja kelmid mõisteti vangi

Eget Velleste
, reporter
Copy
Politsei tabas Lõuna-Eesti poode ja tanklaid rüüstanud vargad möödunud kevadel Sürgavere lähedalt. Varastel oli sel õhtul seljataga neljas luhtunud katse varastada Vastemõisa kauplusest ning politsei eest põgenemisel rammisid nad operatiivsõidukit ja püüdsid joostes metsa põgeneda. Kõik mehed tabati, ehkki ühte tuli metsas kaheksa tundi taga ajada.
Politsei tabas Lõuna-Eesti poode ja tanklaid rüüstanud vargad möödunud kevadel Sürgavere lähedalt. Varastel oli sel õhtul seljataga neljas luhtunud katse varastada Vastemõisa kauplusest ning politsei eest põgenemisel rammisid nad operatiivsõidukit ja püüdsid joostes metsa põgeneda. Kõik mehed tabati, ehkki ühte tuli metsas kaheksa tundi taga ajada. Foto: Politsei

Hulk varasemaid kriminaalkaristusi. Paarkümmend vargust maapoodidest ja tanklatest. Kümned tuhanded eurod kahju. Karistus? Osaliselt tingimisi.

2019. aasta juulist möödunud aasta märtsini olid maapoed ja -tanklad kogu Eestis hädas sarivarastega, kes murdsid öisel ajal sisse ja võtsid ühes endaga sadu pakke tubakatooteid. Teinekord jäi neile näppu ka alkoholi, sularaha ja muudki.

Politseinikud panid varguste lainele piiri Vastemõisas, kui said luhtunud sissemurdmise järel mehed kätte. Kuritöödele järgnes karistus läinud sügisel, mil neli meest olid kohtu all veerandsaja varguse, kelmuse, suure koguse narkootikumide käitlemise ja muude seaduserikkumiste eest. Kõik neli mõisteti süüdi, kolm läksid vanglasse ning üks neist peaks lähikuudel vabadusse pääsema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles