President kutsub noori kõnet kirjutama (1)

Copy
President Kersti Kaljulaid
President Kersti Kaljulaid Foto: Elmo Riig

Eesti Vabariigi president kuulutas esmaspäeval välja kõnekonkursi teemal "Minust sõltub kõik", mis on mõeldud 16–19-aastastele noortele. Võitja saab oma kõne ette kanda teenetemärkide kätteandmisel.

"Tänavune aasta on olnud kodanikuõpetuse kiirkursus, kus oleme iga päev pidanud mõtlema sellele, et ühe inimese tegudest sõltub päriselt teiste elu, üks hääl võib saada otsustavaks, ühe inimese sõna võib muuta maailma meie ümber," ütles president Kersti Kaljulaid. ""Minust sõltub kõik" – ma kutsun sind tänavu Eestile just sellel teemal kirjutama. Võid sinna lõppu lisada hüüumärgi, kui usud, et iga oma teoga soovid luua keskkonda, kus saad ja tahad olla parim versioon iseendast. Või küsimärgi, kui vahel tundub, et ei sõltu midagi. Kas igaühe panus on vaid sõnakõlks või ärkad sa igal hommikul teadmisega, et elu on elamist väärt vaid siis, kui koos raskustega võideldes pingutame ja ehitame Eestit tema riigipiiridest suuremaks?"

Kõned on oodatud eri vormides. Teates seisab, et noorte kõne võib olla ilukõne või elukõne või hoopiski murekõne paberil või videos, luule- või räpivormis. Kirjutada saab nii üksi kui kambakesi. Maksimaalne video pikkus võib olla kolm minutit ja kirjapandud kõne pikkuse maksimaalne tähemärkide arv on 5000.

Võitja saab oma kõne ette kanda teenetemärkide üleandmisel ja tema sõnum jõuab iga eestimaalase koju. Tööde tähtaeg on juba reedel, 22. jaanuaril.

Lähema info konkursi kohta leiab vabariigi presidendi koduleheküljelt.

Tagasi üles