Piduliste juhendajatel on palgatõusulootust

Sakala
Copy
Kultuuriministeerium loodab laulu- ja tantsupeo kollektiivide juhendajaid palgatõusuga motiveerida.
Kultuuriministeerium loodab laulu- ja tantsupeo kollektiivide juhendajaid palgatõusuga motiveerida. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kultuuriminister Tõnis Lukas allkirjastas määruse, mille alusel tagatakse alanud aastast laulu- ja tantsupeo kollektiivide juhendajatele vääriline sissetulek. Toetusmeede aitab kultuuriministeeriumi teatel hoida traditsiooni elujõulisena ning motiveerib noori juhendajaid osalema pidude liikumises. Palgatoetuse meetmega hakkab tegelema Eesti rahvakultuuri keskus.

«Laulu- ja tantsupeole ei tule mõelda ainult siis, kui pidu juba käes. See on ikkagi järjepidev töö aastast aastasse,» ütles rahvakultuuri keskuse direktor Kalle Vister pressiteate vahendusel. «Teame ju kõik, et laulu- ja tantsupidude alustalaks on elujõuline kollektiiv, motiveeritud ja haritud ning vääriliselt tasustatud juhendaja. Palgatoetuse meede on esimene oluline samm kollektiivijuhi elukutse populaarsemaks muutmisel ja seda eriti noorte hulgas. Meede saab toimida ainult juhul, kui kohalikud omavalitsused ja kollektiivid sellega aktiivselt kaasa tulevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles