Klassikatähed annavad neli kontserti Viljandis

Sakala
Copy
Klassikatäht 2020 Tähe-Lee Liiv
Klassikatäht 2020 Tähe-Lee Liiv Foto: Konstantin Sednev

Sakala keskus andis teada, et koostöös Eesti Kontserdiga jõuab Viljandisse kontserdisari "Klassikatähed".

27. jaanuaril alguse saava sarja neljal kontserdil astuvad üles telekonkursi "Klassikatähed" viienda hooaja võitja ja osalejad. Kontserdid on Viljandi muusikakoolis.

Sakala keskuse direktor Jaanus Kukk ütles, et ta arvas kohe, et "Klassikatähtede" finalistide muusikaline energia võlub ka viljandlasi. "Loodan kontsertidel näha noori, kellele "Klassikatähtedel" osalejad võiksid olla nakatav eeskuju, et näidata, kuhu saab jõuda järjekindla töö ning armastusega valitud tee vastu," ütles ta.

Esimene kontsert ootab publikut Viljandi muusikakooli saali 27. jaanuaril kell 18. Üles astuvad viienda hooaja võitja pianist Tähe-Lee Liiv ja osaleja Karl Tipp (saksofon). 10. veebruaril kell 18 esinevad Viljandi publikule Helin Hallik (kitarr) ja Kristjan-Jaanek Mölder (bariton). 10. märtsil astuvad üles Siret Sui (flööt) ja Mirjam Avango (klarnet). Kontserdisarja lõpetavad 14. aprillil kell 18 Triinu Piirsalu (viiul) ja Toomas Oskar Kahur (tuuba), kaastegev on Lea Leiten.

Eesti Rahvusringhäälingu ja Eesti Kontserdi koostöös jõudis 2020. aastal eetrisse telekonkursi "Klassikatähed" viies hooaeg. Kuue telesaate ja kontserdivooru tulemusena selgus võistluse väljapaistvaim artist – pianist Tähe-Lee Liiv.

Kaheksa noort andekat telekonkursil osalenud muusikut on end tutvustanud televisioonis ja kontserdisaalides. Nii nagu kogu möödunud aasta oli ka saatesari katkendlik ja edasine kontserdielu võib muutuda mõne päevaga. Saated on lõppenud, esimesed emotsioonid vaibunud ja noored muusikud on rikkamad uute kogemuste poolest.

Kindlasti on kasvanud muusikaline vabadus ning selgemaks muutunud arusaam, mida nad suudavad ja tahavad teha.

Kevadhooajal annavad klassikatähed Viljandis ning mitmel pool mujal Eestis üle 30 kontserdi, et viia kuulajateni suur ja ilus muusika, mille nimel nad iga päev elavad ja töötavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles