Nädalavahetusel oli neli korstnapõlengut

Sakala
Copy
Viljandimaal neli korstnapõlengut. Fotol on näha korstnapõlengu kustutustööd Ugala puiesteel 2019. aastal.
Viljandimaal neli korstnapõlengut. Fotol on näha korstnapõlengu kustutustööd Ugala puiesteel 2019. aastal. Foto: Elmo Riig

Lõuna päästekeskus teatas, et nädalavahetusel oli maakonnas kolm juhtumit, mil elumaja korstnas põles tahm, ning ühel korral läks põlema korstna ümbrus.

Päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik teatas, et 15. jaanuaril kella 18.52 ajal põles Karksi-Nuias Lõuna tänaval elumaja korstnas tahm. Päästjad jahutasid kütteseadme osi soolaga ja kontrollisid elamu tuleohutust.

16. jaanuaril kella 15.32 ajal süttis Võhmas Viljandi tänaval elumaja puhastamata korstnas tahm. Õnneks tuli korstnast välja ei levinud. Päästjad kontrollisid hoone tuleohutust. Elanikel polnud ette näidata kutselise korstnapühkija tehtud töid tõendavat akti.

Kella 15.34 ajal põles Viljandis Kauba tänaval asuva maja korteri metallkorstna lõõris tahm. Tekkinud kuumusest hakkas suitsema korstna värv. Päästjad kontrollisid termokaameraga korteri, naabrite korteri ja pööningu tuleohutust. Midagi ohtlikku ei leitud. Suitsu sisse hinganud korterielanikust naine viidi tervisekontrolliks haiglasse. Kütteseadmeid lõhkuvate ja maja ohustavate tahmapõlengute ärahoidmiseks tuleb kütteseadmeid järjepidevalt hooldada ja puhastada.

17. jaanuaril kella 8.09 ajal teatati, et Viljandi vallas Sultsi külas on elumaja toas suitsulõhn ja seina sees kuulda praksumist. Põlengust andis märku ka tööle hakanud suitsuandur. Päästjad selgitasid, et korstna ümbruses põlevad soojustuseks olev saepuru ja laekonstruktsioonid. Tulekahju kustutamiseks avasid päästjad maja konstruktsioone.

18. jaanuaril kell 00.34 teatati, et Põhja-Sakala vallas Epra külas on näha suuri leeke. Päästjad selgitasid, et lausleekides põleb elumaja. Tulekahju kustutati kella 3.14ks. Inimesi majast ei leitud. Hoone muutus kasutuskõlbmatuks. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles