Pärimusmuusika keskus ootab noori pärimusbände võistlema

Sakala
Copy
Noorte Pärimusbändide päev 2019. aastal.
Noorte Pärimusbändide päev 2019. aastal. Foto: AK0 LEHEMETS

Eesti pärimusmuusika keskus teatas täna, et ootab noorte pärimusbändide lahingus osalema laste- ja noorteansambleid, mille liikmed on kuni 26-aastased ning mille repertuaaris enamasti eesti pärimusmuusika pillilood ja laulud ning nende töötlused.

Sekka võivad kõlada mõned välismaised või omaloomingulised pärimuspalad. Konkursil osalemiseks tuleb igal bändil saata tutvustus koos fotoga ning kaks demo oma repertuaarist.

Konkursi projektijuhi Margit Kuhi sõnul on varasemate aastate kogemuste põhjal jõutud toimiva vormini. "Eelmine aasta näitas, et tänu mentortegevusele, kus noortele bändidele jagavad kolme kuu jooksul näpunäiteid tegutsevad muusikud, saame anda noortele tugeva ja edasiviiva inspiratsioonitõuke," rääkis Kuhi. "Nii ei ole see vaid ühel õhtul toimuv võistlus, vaid lausa arenguprogramm noortele pärimusbändidele."

Kõigi eelvoorus osalenud bändide seast valib pärimusmuusika keskuse programminõukogu välja finalistid, kes hakkavad muusikutest mentorite juhendamisel konkursiks valmistuma. Mentoriteks on sel aastal ennast lubanud Maarja Nuut, Jaan-Eerik Aardam, Mati Tubli ja Merike Paberits.

Lõppkontserdil, mis on 30. aprillil, peab iga ansambel esitama kava kestusega 12 minutit. Seda hindavad nii kohale tulnud publik kui ka professionaalne žürii. Hindamine käib kahes erinevas vanuserühmas: lapsed (kuni 15 eluaastat) ja noored (16–26 eluaastat).

Konkursi parimad saavad võimaluse üles astuda Viljandi pärimusmuusika festivalil, vanema vanuseastme võitja pääseb otse võistluse "Noortebänd" poolfinaali. Lisaks on parimatele auhindu välja pannud pärimusmuusika keskus erinevate esinemisvõimaluste näol ning muusikud, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ja teised.

Registreerimise ja tingimuste kohta leiab lisainfot Eesti pärimusmuusika keskuse kodulehelt folk.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles