Viljandi gümnaasiumi õpilane andis positiivse koroonaproovi, kool distantsõppele ei lähe

Priscilla Õmblus
Copy
Laupäeval teatas Viljandi gümnaasium sotsiaalmeedia vahendusel, et üks sealsetest õpilastest on andnud positiivse koroonaproovi.
Laupäeval teatas Viljandi gümnaasium sotsiaalmeedia vahendusel, et üks sealsetest õpilastest on andnud positiivse koroonaproovi. Foto: Elmo Riig

Täna teatas Viljandi gümnaasium sotsiaalmeedia vahendusel, et üks sealne õpilane on andnud positiivse koroonaproovi. Terviseametiga nõu peetud, otsustati, et kogu kooli hõlmavaks distantsõppeks praegu vajadust ei ole.

Viljandi gümnaasium kirjutas sotsiaalmeedias järgnevat.

"Peame edasi andma olulise teate. Üks meie kooli õpilane on andnud positiivse koroonatesti proovi. Viimati oli õpilane koolis nädala alguses. Koolis viibides tundis õpilane end hästi. Haigussümptomite esinemisel jäi ta koheselt koju.

Oleme suhelnud Terviseametiga ja nende korraldusel jääb rühm, milles õpilane õpib, isolatsiooni vähemalt üheks nädalaks. Kooli pidaja ega Terviseamet kogu kooli hõlmavaks distantsõppeks hetkel vajadust ei näe. Õpetajatest jäävad isolatsiooni need õpetajad, kes olid konkreetse õpilasega samas tunnis. Teised õpetajad isolatsiooni jääma ei pea. Õpetajaid on juhtumist informeeritud ning oleme valmis rakendama distants- ja hübriidõpet. Positiivne signaal on see, et ühelgi lähikontaktis olnud inimesel pole ilmnenud koroonaviirusele omaseid sümptomeid.

Juhtkond arutab koolisiseseid piiranguid uuesti uuel nädalal. Esmase otsuse põhjal suunatakse lähikontakti eeldavad valikained pausile.

Kool peab kinni valitsuse ja Terviseameti soovitustest. Kõikidele õpilastele on tagatud ühekordsete maskide kandmise võimalus. Isiklikud korduvkasutatavad maskid on teretulnud ja vägagi oodatud. Ennekõike palume maske kanda avatud aladel, kus kokkupuude teiste rühmadega on suurem. Koolimajas on võimalik oma käsi desinfitseerida ja pesta mitmes kohas. Ühtlasi on üle maja kasutatud maskide kastid, et soodustada kulunud maskide vahetust. Söökla ajad on klasside vahel planeeritud nii, et söökla täitumus ei oleks kordagi 100%.

Püsime negatiivsed!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles