Reovee järgi on Viljandimaal koroonaviirus püsinud stabiilsel tasemel

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Viljandis võetakse seireuuringu tarbeks proove reoveejaamast.
Viljandis võetakse seireuuringu tarbeks proove reoveejaamast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikooli juhitava reoveeuuringu sellenädalased andmed näitavad, et koroonaviirust leidub peaaegu kõigist maakondadest kogutud proovides. Uuringu juhi sõnul on üldine olukord võrreldav möödunud nädala omaga ning viiruse levik on endiselt suurem kui pühade-eelsel ajal. Sama seis on ka Viljandimaal.

Olukord on reovee seireuuringu kaardi järgi mõnes piirkonnas küll paranenud, kuid teistes jällegi kehvemaks muutunud ning see võib viidata nakatunute arvu suurenemisele. Tartu ülikooli antimikroobsete ainete professori Tanel Tensoni sõnul on Viljandimaal seis jäänud eelmise nädalaga võrreldes enam-vähem samale tasemele.

Teadurid liigitavad viiruse leviku piirkondades valgusfoorisüsteemi järgi: punased on suure, kollased keskmise ning rohelised väikse levikuga. Valgusfoorisüsteemi kohaselt on peaaegu kogu riik kattunud kollaste ja punaste täppidega ning Viljandimaa on nende seas kollane ehk keskmise levikuga. Viljandimaa püsis seireuuringu algusest saadik rohelisena novembri teise nädalani. Kui välja arvata ka üks punane tulemus novembri viimasel nädalal, on sellest ajast Viljandimaa olnud kollane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles