Külaliskokk valmistas pansionaadi elanikele tavatoorainest restoraniroogi

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandis juba tuntud kokk Elias Melin sai sel neljapäeval ja reedel enda valdusse Pärsti pansionaadi köögi.
Viljandis juba tuntud kokk Elias Melin sai sel neljapäeval ja reedel enda valdusse Pärsti pansionaadi köögi. Foto: Marko Saarm

Viljandi valla Pärsti pansionaadi elanikud said sel nädalal oma maitsemeeli turgutada, sest maja enda kokkade asemel valmistas neljapäeval ja reedel neile süüa rootslasest restoranikokk Elias Melin, kes on varem muu hulgas toimetanud nii mõneski Viljandi nooblis toidukohas.

Neljapäeva hommikupoolikul kööki astujaid tervitas ka tavapärasest valjem muusika. Külalisi silmates vajutas kokk selle telefonist vaiksemaks.

«Täna lõunaks valmib kalasupp,» märkis ta. «Siin on sellised head asjad sees nagu sidrunhein, fenkol ja porrulauk.»

Juba oligi osa peeneks hakitud toorainest 25-liitrises potis kerge õli sees, et see maitsed lahti lööks. Teises, veidi väiksemas anumas soojenes puljong. Seal sees oli ülejäänud köögiviljakraam. Hiljem, kui leemel maitse käes, oli kokal plaanis see ära kurnata ja supisegule kallata. Kui valmistada süüa taimetoitlastele, siis olekski see põhimõtteliselt nõnda valmis. Seekord pidi aga sisse minema ka tursafilee. Ja kõige lõpuks kookospiim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles