Paala järve uisurada on ideaalne, aga Viljandi järv endiselt riskantne

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Täna hommikul tehtud droonipilt ideaalse jääga Paala järve kohalt
Täna hommikul tehtud droonipilt ideaalse jääga Paala järve kohalt Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Mikk Mihkel Vaabel Viljandi rattaklubist nentis, et uisurada Paala järvel on väga mõnusalt sile ja puhas. Seevastu Viljandi järve jää on endiselt ebaühtlase paksusega ning uisutamiseks riskantne.

Paala järve jää paksus on Vaabeli kinnitusel õhemates kohtades 11-12 sentimeetrit, kuid tema paigaldatud Tempemi sensorite andmetel on seal ka juba 15,5-16,5 sentimeetri paksust jääd.

Mikk Mihkel Vaabel lisas, et Viljandi järve uisuraja tegemine algas neljapäeval, kuid ohutuse huvides puhastamiseni ei jõutud. "Tehnikaga pealeminekuks ootame vähemalt 12-13 sentimeetrise paksusega jääd. Õhemates kohtades, kus vesi alles hakkas jäätuma ja pühapäeval uisutajaga õnnetus juhtus, on veel 5-6 sentimeetrit."

Ta lisas, et päästeameti mõõtmise kohaselt oli Viljandi järve jää paksus eile Bangalo ja sõudeellingu vahelisel alal 5–11 sentimeetrit ning vettehüppetorni juures 11 sentimeetrit. Huntaugu ujumiskohas oli hiljuti vesi väljas, seal on jää kasvanud 6–8 sentimeetri paksuseks.

"Ootame ära suure külmumise, mille mõjul tekib jäässe pragusid," rääkis Vaabel ja selgitas, et väga suurte pragude korral tuleb rada muuta.

"Ma ei julgusta veel Viljandi järve jääle minema, kuid kui võtate riski, siis tuleks järgida kõiki ohutusnõuandeid: võtke kaasa jäänaasklid ja minge koos sõbraga, kes on kaldal või 10–15 meetrit kaugusel ning valmis ohu tekkimisel appi tulema," ütles Mikk Mihkel Vaabel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles