Valmivasse hotelli saabusid esimesed pelglikud öömajalised

Copy
Keldris olid mõisa ajal teenindus- ja majandusruumid ning nõukogude perioodil kartsad. Kelder jääb edaspidi klientidele suures osas suletuks. Kivimeister Hardi-Sander Luige kinnitusel on tema eelkäijad teinud mõisa ehitusel väga head tööd.
Keldris olid mõisa ajal teenindus- ja majandusruumid ning nõukogude perioodil kartsad. Kelder jääb edaspidi klientidele suures osas suletuks. Kivimeister Hardi-Sander Luige kinnitusel on tema eelkäijad teinud mõisa ehitusel väga head tööd. Foto: Elmo Riig

Viljandi mõisa pisut vähem kui aasta eest alanud ehitustööd püsivad graafikus, nende käigus on päevavalgele tulnud paar huvitavat paika ning viimastel päevadel on ehitajatel seltsiks olnud neli nahkhiirt.

Vanade majadega kaasas käivad linnalegendid salakäikudest ja peidetud kambritest pole mõisahoone puhul kinnitust leidnud, kuid on avastatud nii mõndagi põnevat.

Tiivulised külalised

Maja esimesel korrusel kohe kunagise söögitoa kõrvale jääva ruumi põrandast leiti allapoole suunduv tellistega vooderdatud käik, millel oli pikkust enam kui kolm meetrit ja laiust vähem kui pool meetrit. Kuigi ühe teooria kohaselt võis see olla kunagine kemmerg, pole sellele kinnitust leitud. Käigu seintel ripuvad endiselt traatkonksud ning seega on tõenäolisem variant, et see oli omal ajal külmkamber.

Tagasi üles