Kristjan Mändmaa: Jaak Joala kuju on inetu. Aga miks täpsemalt? (16)

, Eesti Kunstiakadeemia disainiteaduskonna dekaan
Copy
Kristjan Mändmaa: "Plastmass pole soliidse mälestussamba jaoks kunagi hea materjal, aga nigelat muljet suurendavad veelgi värvimuusika kunstlikud intensiivsed toonid."
Kristjan Mändmaa: "Plastmass pole soliidse mälestussamba jaoks kunagi hea materjal, aga nigelat muljet suurendavad veelgi värvimuusika kunstlikud intensiivsed toonid." Foto: Erakogu

LÄINUD AASTA viimasel päeval Viljandis avatud Jaak Joala kiirmonumendi kohta on ilmunud rohkesti artikleid ja veelgi rohkem netipostitusi. Kommentaarid on valdavalt negatiivsed. Oma tööd kiidavad poliitikust tegijad ise ja sekka ka mõned lihtsad linnakodanikud laadis «Mulle täitsa meeldib, sest Joala laulud on nii ilusad».

Üks kiitjate ja laitjate ühisjooni on see, et kohe algul tunnistavad nad ausalt: «Ma pole küll asjatundja, aga ...» Ka Viljandi linnapea Madis Timpson ja teised linnavalitsuse esindajad on ikka selle vabanduse taha pugenud: «Kes oleme meie, et kunsti kohta sõna võtta ja loomingut takistada? Kui kunstnik juba midagi teeb, küllap see peab siis hea olema.»

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles