Läbi jää vette prantsatanud uisutaja: surmahirm tekkis siis, kui tajusin, et jää jääbki murduma

Priscilla Õmblus
Copy
Rõõmus hetk enne seda, kui Aare Heinlal surmahirmus olles elu silme eest läbi jooksis. Ta vajus Viljandi järvel uisutades läbi jää ning pääses tänu appi tõtanud kahele inimesele.
Rõõmus hetk enne seda, kui Aare Heinlal surmahirmus olles elu silme eest läbi jooksis. Ta vajus Viljandi järvel uisutades läbi jää ning pääses tänu appi tõtanud kahele inimesele. Foto: Erakogu

«Püüdsin kõik teha, et veest välja saada. Jää oli nii õhuke, et ainult murdus ja murdus. Tundsin, et jalad on rasked, saapad kisuvad vee alla ja kuidagi neid kätte ei saa. Surmahirm tekkis siis, kui tajusin, et jää jääbki murduma,» meenutas Aare Heinla 10. jaanuari, mida ta peab nüüd oma teiseks sünnipäevaks.

Sel läinud pühapäeva hommikul ei osanud ta ettegi kujutada, et teda ootab ees võitlus elu nimel.

Hommik algas spordihingega Heinlale nagu iga teinegi – talisuplusega, millele pidanuks järgnema suusatiir.

«Ma käin hommikuti ujumas, nii läksin ka see hommik Viljandi järve ujuma. Mul olid suusad kaasa pakitud, et pärast seda Holstresse suusatama minna. Nägin aga, et üks rattaklubi poiss läheb risti üle järve. Mõtlesin: «Jää on nii tugev või? Tulen hoopis uisutama»,» rääkis ta ning lisas, et oli eelmisel päeval Paala järvel juba korraliku uisutrenni teinud. «Kui Paala järvel oli palju lund, siis Viljandi järvel lund polnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles